• Krijg inzicht in je energieverbruik

  Dit jaar is het duidelijker dan ooit: april doet wat hij wil! Aan het begin van de maand werden we nog wakker in een witte wereld dankzij een laagje sneeuw. Amper twee weken later zitten de terrassen alweer vol met mensen die van de voorjaarszon genieten. Met die grote verschillen in temperaturen en de stijgende energieprijzen is het extra fijn om inzicht te krijgen in je energieverbruik. Waar gaat je energie naartoe en waar zijn mogelijkheden om bij te sturen om te voorkomen dat je energie verspilt en geld bespaart?

  Slimme tussenmeters

  Binnen gebouwen heb je te maken met verschillende energiestromen. Meestal zijn die stromen bij elkaar opgeteld in een totaalverbruik van energie, maar dan is het nog niet duidelijk waar de energie precies naartoe gaat. Om de energiestromen binnen jouw pand(en) inzichtelijk te maken, biedt MAIN Energie de mogelijkheid om digitale tussenmeters te plaatsen. Dat doen we op de plekken waar de klant het energieverbruik wil meten. Denk daarbij aan klimaatbeheer, liften, openbare ruimtes of misschien wel buitenverlichting. Deze slimme meters bieden eenvoudig digitaal inzicht waar de energiebesparingsmogelijkheden liggen.

  Maak energieverspilling zichtbaar

  Met de wetenschap dat energie steeds duurder wordt, is het natuurlijk erg zonde om energie te verspillen. Door inzicht te krijgen in het verbruik, kun je makkelijk nagaan op welke vlakken je energie verspilt. Zo gaat bij gebouwen gemiddeld 25% energie verloren, omdat het klimaatbeheer niet goed ingesteld staat. Ook andere apparaten verbruiken soms onnodig energie, omdat ze aan staan wanneer het niet nodig is. Denk aan apparaten die aanstaan buiten kantoortijden of op feestdagen. Met de slimme energiemeters beschik je altijd over accurate gegevens, het kastje meet namelijk uiterst nauwkeurig het verbruik. Op die manier kan er snel worden ingegrepen en zijn besparingen direct zichtbaar. Voor de vastgoedmarkt zijn deze slimme meters interessant, omdat het daadwerkelijke verbruik per huurder zichtbaar is. Dat maakt het doorberekenen aan de huurder makkelijker.

  Motiveer je personeel

  Onze slimme energiemeters bieden de mogelijkheid om het energieverbruik makkelijk bij te houden. Dit kan via een analytics tool, een mobiele app en een display. Hiermee kun je gegevens van het energieverbruik analyseren en alle data via één platform bekijken. Het gebruik van een display is binnen bedrijfspanden een goede manier om je personeel in realtime bewust te maken van hun energieverbruik én om hen te motiveren om energie te besparen. De zichtbare informatie is volledig te personaliseren zodat het bij jouw bedrijf of vastgoedportefeuille past.

  Ga ook aan de slag met je energieverbruik

  Wil je ook inzicht krijgen in je energieverbruik? We adviseren je graag over onze slimme energiemeters en hoe jij die binnen jouw pand(en) in kan zetten. Neem contact op met je energiespecialist of vul ons contactformulier in voor meer informatie.