• Energie besparen met je klimaatinstallatie

  We zitten volop in de energietransitie en dat biedt niet alleen uitdagingen, maar ook zeker mogelijkheden om naar je energieverbruik te kijken. Uit recent onderzoek van TNO blijkt dat bij kantoren en andere bedrijfspanden veel energie wordt verspild. Dat kan dus een stuk efficiënter en duurzamer! Met het oog op de huidige, hoge energieprijzen is dat natuurlijk extra interessant. Daarom werkt MAIN Energie samen met partner Qien die slimme software levert voor je klimaatinstallatie. Daardoor wordt je systeem zelflerend.

  Bespaar tot wel 40% op klimatiseren

  De software van Qien, Cloud Energy Optimizer, is zelflerend en houdt rekening met de omstandigheden voor 24 uur vooruit. Er wordt gekeken naar de actuele energieprijzen, de weersverwachting en eigenschappen van de technische klimaatinstallatie. Dankzij Cloud Energy Optimizer wordt de warmte van je bedrijfspand optimaal benut waardoor je bespaart op je energieverbruik. Voor klimatiseren geldt een besparing van zeker 15%, maar bij andere gebruikers hebben we zelfs besparingen van 40% gezien.

  Creëer een gezond binnenklimaat

  Het is niet alleen belangrijk dat je klimaatsysteem efficiënt werkt, ook een gezond binnenklimaat is van belang. Zowel voor je werknemers als voor je bezoekers. De afgelopen jaren hebben we veel gehoord over goede ventilatie en luchtsystemen. Tijdens de coronapandemie werd duidelijk dat in veel gebouwen winst te boeken is op het gebied van de luchtkwaliteit. Je klimaatsysteem draagt bij aan de luchtkwaliteit. Omdat de software van Qien rekening houdt met veranderingen in de toekomst, is het systeem in staat om te voldoen aan de hoogste eisen voor een binnenklimaat zodat je werknemers in gezonde omstandigheden werken.

  De voordelen van Cloud Energy Optimizer op een rijtje

  We hebben al een aantal voordelen genoemd van een slimme klimaatinstallatie, maar er zijn er meer:

  • Onze partner Qien geeft een besparingsgarantie af.
  • De terugverdientijd voor de klimaatinstallatie is meestal korter dan een jaar.
  • De online service is makkelijk aan te sluiten op je gebouwbeheerssysteem. De specialisten van Qien helpen je hierbij.
  • Dankzij deze software heb je minder werkzaamheden aan je klimaatinstallatie. Het zelflerende systeem zorgt ervoor dat er zo min mogelijk handmatige werkzaamheden nodig zijn.
  • Minimaal één keer per jaar evalueren we de omstandigheden van het gebouw. Daarbij zijn jouw ervaringen van belang en waar nodig adviseren we samen met Qien over verbeteringen.

  Profiteer ook van een slimme klimaatinstallatie

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden om de software van Qien binnen jouw bedrijfspand te installeren? Neem dan contact met ons op, we brengen je graag in contact met onze partner. Zo zorgen we samen voor meer regie over je energie en dat al je energiezaken goed geregeld zijn!