• 22 april: Earth Day!

  Earth Day, oftewel De Dag van de Aarde, vindt sinds 1970 jaarlijks plaats op 22 april. Het is de start van de Week van de Aarde en het doel van deze dag is om mensen stil te laten staan bij klimaatverandering en een beter milieu. Ook worden mensen aangemoedigd om na te denken over hun koopgedrag en welke invloed dat heeft op de aarde. Dit jaar is duurzaamheid wederom een belangrijk en actueel punt. Bij MAIN Energie vinden we het vanzelfsprekend om hieraan bij te dragen. Daarom stimuleren we onze zakelijke klanten graag om na te denken over hun energieverbruik en te verduurzamen.

  Groene elektriciteit voor een groene aarde

  Onze klanten hebben de mogelijkheid om groene elektriciteit bij ons af te nemen. Ook moedigt MAIN Energie hen aan om hun eigen energie op te wekken. Zonnepanelen, windmolens en biomassa zijn een duurzamere methode van energie opwekken en daarmee een stuk beter voor het milieu! Met een bovengemiddelde vergoeding voor teruglevering is het voor de klant ook nog eens heel aantrekkelijk om zelf energie op te wekken.

  Energieverbruik monitoren

  Bij MAIN Energie hebben klanten de mogelijkheid om (gratis) gebruik te maken van een mijnMAIN omgeving. De klant heeft daar inzicht in zijn actuele energieverbruik. Ook is het mogelijk om slimme tussenmeters te plaatsen, waardoor nóg duidelijker is waar de meeste energie wordt verbruikt. Voor klanten wordt het op die manier eenvoudiger om te bepalen waar en op welke momenten energie bespaard kan worden. Dat bespaart geld en verkleint hun footprint op de aarde. Een win-win situatie dus.

  Groene Strategie

  MAIN Energie is één van de eerste Nederlandse energieleveranciers die hun groenadministratie extern laten controleren. Dat is onderdeel van onze Groene Strategie waarmee we transparant willen zijn over de herkomst van elektriciteit en gas. Op deze manier dragen wij met onze producten, diensten en werkwijze bij aan een beter klimaat en aan de wereldwijd gestelde klimaatdoelstellingen.

  Alle beetjes helpen

  Natuurlijk is het mooi dat bedrijven en kantoren actief aan de slag gaan met verduurzaming, maar iedereen kan zijn steentje bijdragen op Earth Day. Ga indien mogelijk eens lopend of op de fiets naar je werk en stimuleer je personeel om dit ook te doen. Of schakel thuis en op je werk verlichting en elektrische apparaten wat vaker uit wanneer je ze niet gebruikt.

  Voorbereiding energielabel

  Per 1 januari 2023 is het verplicht om minimaal energielabel C te hebben voor kantoren en panden. In 2030 is het zelfs verplicht om in het bezit te zijn van energielabel A. Zo’n label geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is en welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn.

  Ben je benieuwd waar binnen jouw bedrijf de mogelijkheden liggen om energie te besparen? Maak een afspraak met één van onze energiespecialisten voor een energiescan. We kijken graag met je mee naar jouw energieverbruik om verspilling tegen te gaan en de verduurzaming van de aarde een handje te helpen. Vandaag, morgen en voor jou!