• 'Jullie zijn een energieleverancier maar zijn veel meer dan dat.'

  In dit blog kijken we nauwe naar één van onze klanten: hoe zijn de energiezaken geregeld heeft en welke bijdrage hebben we als MAIN Energie daarin geleverd? Het gaat om Fraai Projecten, een bedrijf dat gevestigd is in Oosterhout en dat zich richt op inrichtingen voor evenementen en bijeenkomsten in het zakelijk segment. Belangrijke opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld de Formule 1 in Zandvoort waar ze de inrichting van een VIP-tent voor hun rekening nemen en de VIP-decks van KLM en ING op de KLM open. Vlak voor de zomer gingen we in gesprek met eigenaar Gerben van Raak, uiteraard over de energiezaken van Fraai Projecten!

  Een partner die ontzorgt

  Voor Fraai Projecten is elektriciteit en gas natuurlijk noodzakelijk. Anders is het donker en koud en kunnen mensen hun werk niet doen. De belangrijkste reden voor Fraai Projecten om voor MAIN Energie te kiezen, is de dienstverlening. MAIN Energie ontzorgd klanten op het gebied van gas en elektriciteit en dat is precies hoe Gerben het ervaart. Vanwege de drukte en personeelstekorten is het fijn wanneer een partner zorgen uit handen neemt. Fraai biedt die service aan de eigen klanten en diezelfde service willen ze ook graag van een energieleverancier. 

  Totaaloplossing voor energie

  Voor Fraai Projecten denken we mee over diverse energievraagstukken. Op die manier werken we steeds meer naar een totaaloplossing op maat voor deze klant. Het pand waarin Fraai Projecten is gevestigd, heeft meerdere gebruikers waardoor het belangrijk is om goed inzicht te hebben in het energieverbruik. Voorheen werden alle kosten evenredig verdeeld over de huurders, maar met hele verschillende type gebruikers klopte dat natuurlijk niet met het daadwerkelijke verbruik. Dat verbruik moest dus in kaart worden gebracht en zoals Gerben zelf aangeeft: meten is weten! Met deze vraag in gedachten heeft MAIN Energie in januari 2022 een zevental tussenmeters geplaatst door onze partner Sprinx. Zo wordt het verbruik inzichtelijk en klopt de jaarafrekening naar de verschillende gebruikers in vervolg. Verder is Gerben door MAIN in contact gebracht met partner Groen-eco voor het plaatsen van laadpalen. Begin 2022 zijn er op het terrein van Fraai Projecten twee dubbele laadpalen hebben geplaatst. Daardoor is er nu plaats om vier elektrische voertuigen op te laden. Wellicht dat er in de toekomst zelfs nog wel meer laadpalen op het terrein komen.

  Duurzaamheid en de toekomst

  Duurzaamheid is bij deze klant een belangrijk aandachtspunt, ooit zijn ze daarom begonnen met LED lampen in plaats van ‘normale’ verlichting. Vanwege duurzaamheid op de lange termijn is er ook wel eens gekeken naar zonnepanelen, maar dat is geen optie. Daarom blijven we gezamenlijk naar nieuwe manieren kijken om het pand voor de toekomst steeds meer te verduurzamen. Ook zullen we Fraai Projecten in de toekomst in contact blijven brengen met partners die hem kunnen adviseren en helpen op het gebied van bijvoorbeeld subsidies. Een extra stukje meedenken waardoor MAIN Energie echt de energieregisseur is voor vandaag én morgen. Lees de volledie klantcase over Fraai Projecten hier